FEJÉRKŐTÖL -  TÜNDÉRVÖLGYIG                     A Fejérkőtöl-Tündérvölgyig jelvényszerző  túramozgalmat a Szántódi Szent Kristóf Természetjáró Egyesület írta ki és tartja karban az útvonalat. A mozgalom célja,a Balatonföldvári Kistérség területének természeti,néprajzi és kulturális bemutatása.

                  

                      A túra útvonala Kerekiből indul és mintegy 80 km-en keresztűl mutatja be a kevésbé ismert Észak-Somogyi -Dombság egy részét,valamint a kistérség településeit. Közben eljuthatunk Somogy legmagasabb pontjára,megismerhetjük Fejérkő -várát,a nemzetközi védettség alatt álló szóládi löszpince sort. Túrák közben gyönyörködhetünk a Balaton és a Balaton-felvidék lenyűgöző panorámájában,illetve nyáron,a túrák végeztével megmártózhatunk a tó hűs habjaiban is.

           
                    A túra útvonalának hossza lehetőséget ad arra is,hogy  akár egy nyaralás közben is lejárjuk .


                   Ajánlom mindenkinek a lejárását, feledhetetlen élmények várnak rátok a Balaton déli partján!                  JELENLEG A TÚRAMOZGALOM ÁTALAKÍTÁS ALATT VAN,ÚJ FÜZETEKET NEM ADNAK KI ,DE A KINT LÉVŐKET 2017 .ÉV VÉGÉIG ELFOGADJÁK! AZ ÚJ  KIÍRÁS FELŐL FIGYELJÉTEK AZ EGYESÜLET HONLAPJÁT!


          I.Túra       Kereki-Kőröshegy     2017. Jan.16.                              II.Túra      Szántód-Balatonőszöd      2017.Feb.16.                                               
 

      III.Túra       Balatonőszöd-Balatonszemes       2017.Feb.28.
                                             
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése