2015. június 22., hétfő




          TOUR  De ZALAKAROS  2015.JÚN. 20-21.





         Kedvenc feleségemmel és Laci barátommal valamint  feleségével ,Valikával,kik Zólyomból érkeztek,vettünk részt a versenyen,melynek távja  cca. 63 km.volt.


A "versenyzők"és egy lelkes szurkoló




S még egy lelkes hívünk



        A  szombati viharos és hideg időt követően a megrendelt körülményekre ébredtünk vasárnap reggel. Csodálatos napsütésben,kellemes hőmérséklet ,kimondottan bringázásra való körülmények,bár néhol kellemetlen szembe szélben volt részünk.de mint tudjuk ha bringázunk vagy szembe szél vagy domb van.

                                                           
Laci a "falon"

     Szombaton tartottunk egy rövid pályabejárást a város környékén,gyakoroltunk a szőlőhegyen keresztül a kilátóhoz felvezető falon.,melynek 15 és 17%-os részei is vannak  


A "fal" tetején I..



és II.



   Délután feltöltöttük szénhidrát készleteink ,mivel a nevezési díj tartalmazott egy tészta party részvételi lehetőséget is.


Indulás a versenyre


    Az országúti versenyen több mint 1300-an rajtoltak el három távon. A profiknak 127  km-es, a magukat kipróbálni vágyóknak 63 km-es és a túrázóknak 33 km-es távot szerveztek.
Tesztbicajok



A "boxutcában"


Még egy kép a "paddocban"


   Először  a profik indultak el 10 órakor,majd a mi távunk következett 10óra 20-kor.A Bringatúra mezőnye 10 óra harminckor rajtolt el.

A rajtban



     A rajt utáni tülekedést követően ,felvéve egy kényelmes,haladós tempót nagyjából egyenes terepen tekertünk Garaboncon és Nagyradán keresztül Zalaszabarig. A faluba elkanyarodtunk Orosztony irányába és  elkezdődött a hadd el hadd. Kellemes lanka után már a faluban egy combosabb emelkedő fogadott fogadott bennünk,ami után egy rövidebb lejtő következett az az első igazi domb jött. Itt már sokaknak "leesett " a lánca. Mikor már mi is a fülünkön is vettük a levegőt,leszálltunk és rövid részen toltuk a drótszamarat. A domb teteje után megkaptuk a fáradságért a jutalmunk egy igazi száguldást lefelé a következő domb kezdetéig. Az elkövetkező dombok már kicsit kellemesebbek voltak,így csak egyszer kellett még leszállnunk.  Így hullámvasútaztunk Orosztonyon keresztül Kilimánig,ahol újra majdnem sík terepre váltottunk,viszont ezen a szakaszon iszonyú ellenszél fújt,így majdnem olyan nehéz volt tekerni mint a kisebb dombokon.



Frissítés Felsőrajkon



        Alsórajkon áthaladva,Felsőrajkra értünk ,ahol az első frissítő pont fogadott. Feltöltöttük kulacsaink ettünk egy kis banánt és nápolyit,majd újra nyeregbe pattantunk. Nagyjából sík terepen oldalszembe szél mellet haladtunk Pacsáig hol a Keszthely felé tartó főútra kanyarodtunk. Pacsa központját elhagyva újabb hullámvasútazásba kezdtünk,így értünk el a Dióskáli elágazáshoz,ahol elkanyarodtunk a falu felé. Itt kezdődött egy hosszú sunyi,lapos emelkedő. Ez a szakasz nyílt terepen,búzamezők közt halad. Itt hagyott el bennünk a profi mezőny szökevény csapata. Pedig mi is 27-30 km/h közt nyomtuk,de úgy mentek el mellettünk mint a távirat.



Az alattomos emelkedő


    A dombtetőt elérve egy jó ,hosszú és kellően meredek lejtőn értünk be Dióskálra,ahonnét kisebb emelkedőkön keresztül Egeracsa érintésével értünk ki a Zalakarosra vezető útra.

    Két és fél,három kilométer múlva elértük Zalaszabart,ahonnét a már ismert úton tekertünk viszonylagos jó tempóban Karosig. A városban aztán elkanyarodtunk a kilátó felé. Egy rövid bemelegítő emelkedő után jött a "fal" ,ahol nagyon gyorsan elfogyott a szufla és következett a tolás.


A profi mezőny szökevényei


   Mikor megenyhült a domb nyeregbe pattantunk és elértük a kilátónál lévő frissítő pontot,ahol nem álltunk meg mivel nagyon közel volt a cél.

    A kilátótól jött egy őrült száguldás a város határáig,majd a város utcáin gurultunk és hajtottunk a célig, ahová jól elfáradva nagyjából 3 óra 35 perc alatt értünk be,kb a mezőny 2/3-ánál .


Laci a célban




Befutó kedvesemmel



   Megvártuk még az eredmény hirdetést és tombolasorsolást,majd haza felé vettünk az irányt.


Eredményhírdetés

  
       Végezetül  a hangulat érzékeltetésére beteszek pár képet melyet a szervezők  a profi mezőny legnehezebb emelkedőjén a Gelsei-dombon(néhol 20%) készítettek.

      
             
Hangolás



Na még egy picit.....



 
A söprűre várva...




Batmannak szobabiciklivel is megy


    Jól sikerült sportos ,elfáradós hétvégén vagyunk túl.


   Több kép a hétvégéről:  https://picasaweb.google.com/103760014976474328259/TourDeZalakaros2015?authkey=Gv1sRgCPb11_rCh-fgYg