Balaton Körtúra (Boglártól-Boglárig)

                           

     Balaton Körtúra-Aligától/Aligáig  túramozgalom 2005 óta létezik,kiírója és szevezője a MÁV Vezérigazgatóság Sport Club .

     A túra útvonala nagyjából 400 km.-t bejárva járja körül Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavát a Balatont és annak környékét,érintve annak legszebb természeti pontjait és bejárva leghíresebb nevezetességeit,műemlékeit.

   A túra útvonala már a részben jelzett túraútvonalakon vezet,de jelentős részén a távnak jelzetlen utakon kell haladni. Ezért ezen túrák tervezésekor és teljesítésekor fokozott felkészülés és odafigyelés szükséges. Ezenkívül nem árt ha rendelkezel segédeszközökkel(GPS,tájoló,térképek),esetenként nagy szükséged lesz rá.

   Az igazoló füzetben remek leírások találhatók az adott szakaszokról,de mivel nem mindig aktuális információkat tartalmaz,előfordulhat,hogy túra közben olyan helyre érkezünk,ami időközben magánterület lett,elkerítették stb.,ezért nagyon nagy szükség van a tájékozódási képességre is.


   Eltérően más túramozgalmaktól itt nem elégséges megszerezni az adott pontokon(általában vasútállomások) a bélyegzőket,hanem nagyon sok látnivalónál és műemléknél fotót kell készíteni,amin a teljesítőnek is rajt kell lennie.


   Túráink megtervezésekor nagyon nagy segítségünkre van HEV sporttársunk blogja,aki már az egész távot teljesítette és remek leírásaival és tapasztalataival könnyebbé teszi nekünk is a túrák előkészítését.


  Ezen az oldalon igyekszem megosztani Veletek tapasztalataink,élményeink és aktualizálni az útvonal állapotát,friss infókkal szolgálni.


   Remélem valaki kedvet kap,hogy gyalog is felfedezze országunk egyik büszkeségét,amihez mindenkinek kapcsolódik pár kellemes élménye,a   "BALCSIT".

   Ha belevágsz,olyan csodálatos,eldugott helyekre is elfogsz jutni,amelyek életre szóló élménnyel ajándékoznak meg és mindössze pár kilométerre vannak a tömegturizmus által látogatott helyektől.

  A leírásokat időrendben fogom közölni,mindig megadva a teljesítés irányát.Kicsit eltérve a hivatalos címtől ,lokálpatriótaként a leírásokat Boglártól-Boglárig név alapján teszem közzé.Ezért elnézést kérek attól akit az esetleg zavar.


   Jó szórakozást és kirándulást  a Balaton környékén!
 I.TÚRA  B.FENYVES-B.BOGLÁR  2015.Márc.22.Panoráma a boglári mólóról


  


   II.TÚRA  B.SZENTGYÖRGY-B.FENYVES   2015.Márc.30.  
   
Tavasz hírnök
      III.TÚRA    Vonyarcvashegy-Balatonszentgyörgy   2015.ÁPR.11.
A város alapító lovasszobra    IV.TÚRA     Tapolca-Vonyarcvashegy          2015.ÁPR.26.


Városkép ,Tapolca

    V.TÚRA     Tihany-Aszófő-Örvényes-Tihany     2015.Jún.28.
   

         
Tihany jelképe


VI.TÚRA      Örvényes-Zánkafűrdő        2015.Aug.30.VII. TÚRA     Balatonszemes-Balatonendréd    2015.Szept.18.                                           
                                                                                               VIII. TÚRA            Badacsony-Tapolca                     2015.Okt.05. 
                   

IX.TÚRA  Balatonfűzfő-Siófok/Szabadifürdő      2016.Jan.19. 
   

   X.TÚRA   Zánkafürdő -Ábrahámhegy               2016.Feb.18.


    XI.TÚRA         Ábrahámhegy-Badacsony            2016.Ápr.13.


  

XII.TÚRA      Baltatonfűzfő-Alsóőrs             2016.Máj.20    


       XIII.TÚRA               Alsóőrs-Aszófő            2016.Szept.28.
                           


XIV.TÚRA     Siófok/Szabadifürdő-Siófok/Töreki    2016.Nov.11.                                                                 XV.TÚRA        Balatonszemes-Balatonboglár     2016.Nov.17.

                
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése