Alföldi Kéktúra

  Alföldi Kéktúra
                     

             Az Alföldi Kéktúra Szekszárdtól,Sátoraljaújhelyig járja be a legnagyobb és "legmagyarabb" tájegységünket az Alföldet, több mint 840 km-en keresztül.

              A mozgalmat hosszas előkészítést követően 1996-ban a Millecentenárium évében avatták,de teljes kialakítása csak 2000-re fejeződött be. 2006-ban jelentős összeget kapott az MTSz a három nagy kéktúra rendbetételére,ekkor telesen felújították,rendbe tették a néhol teljesen új nyomvonalon haladó útvonalat.Ugyancsak nem maradt ki a közelmúlt jelentős fejlesztéseiből,melyet jelentős részben Uniós forrásokból fedeztek.

                Az Alföldi Kéktúra elkészültével összekapcsolták az addigi kéktúrákat(OKT - R.P.DDK)és megszületett az Országos Kékkör,melynek teljesítse során hazánk majd minden tájegységére eljuthatunk és megismerhetjük az ország épített és természeti örökségeit.

                A mozgalom teljesítése nem kevés kitartást,alázatot igényel,de ha megérezzük az Alföld semmihez nem hasonlítható érzését egyedülálló,felejthetetlen élményekkel leszünk gazdagabbak.A másik két hosszútávú mozgalommal ellentétben az AK teljesítését a kiíró Magyar Természetjáró Szövetség nem csak gyalogos hanem kerékpáros teljesítéssel is elfogadja.

                Ezen az oldalon az AK teljesítse közben szerzett élményeinket,a túrák leírását olvashatjátok.Reményeink szerint olvasóink jól szórakoznak és sikerül valakinek felkelteni az érdeklődését akár a mozgalom teljesítése,akár a túrázás iránt.

             Fontos kiemelni,hogy ez az oldal NEM az AK hivatalos oldala,ha a mozgalomról többet szeretnél tudni akkor azt  a MTSz hivatalos oldalán teheted meg!


               Jó szórakozást s kellemes túrákat!         
       I. és II. túra :  Ósükösd-Kunfehértó Üdülőfalu     2018.Júniús 18-19.                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése